Yoga & gymnastik

YogaBullerbyns motto är: ”Vi inspirerar för framtiden!”. Det innefattar även rörelseglädje och hälsa.
Vi vill att barnen på Bullerbyn ska få ett långt välmående och fysiskt aktivt liv även efter tiden på Bullerbyn.

Forskning visar på att om man övar upp sin motorik, styrka och smidighet redan som barn, håller det i sig även i vuxenlivet. Man fortsätter helt enkelt att tycka att det är viktigt att röra på sig om man har haft roligt när man har rört på sig som barn.

Gymnastik minst en gång i veckan

YogaPå Bullerbyn har alla barn gymnastik minst en gång i veckan. Där får barnen öva upp sin motorik, styrka och smidighet på ett roligt sätt. Barnen gympar tillsammans i smågrupper med sina kompisar och får prova på olika lekar, sporter och rörelser efter sin mognad, erfarenhet och sitt intresse.

Gymnastiken sker i Bullerbyns gymnastiksal. Det är ett lekfullt rum med ett golv täckt av gymnastikmatta, ribbstolar på väggarna och ett stort utbud av redskap. Varma vår- och sommardagar kan gymnastiken flyttas ut till trädgården.

Yoga och massage

I det samhälle vi lever i idag kan det vara bra att träna på att varva ner. För att öva på detta har vi yoga tillsammans med barnen. Yogan består av lugna rörelser och positioner, och avslutas med avslappning samt frivillig massage.