Yoga & gymnastik

YogaBullerbyns motto är: ”Vi inspirerar för framtiden!” Så tänker vi även när det gäller gymnastik och rörelse.
Vi vill att barnen på Bullerbyn skall få ett långt välmående och fysiskt aktivt liv även efter tiden på Bullerbyn.

Forskning visar på att om man övar upp sin motorik, styrka och smidighet som barn, så håller det i sig som vuxen. Man fortsätter helt enkelt med att tycka att det är viktigt och roligt att röra på sig om man har haft roligt när man har rört på sig som barn. De som är fysiskt aktiva som vuxna drabbas mer sällan av sjukdomar, övervikt, depression, hjärt- och kärlsjukdomar etc.

Gymnastik minst en gång i veckan

YogaPå Bullerbyn har alla barn gymnastik minst en gång i veckan. Då får barnen öva upp motorik, styrka och smidighet på ett roligt sätt och de får känna att de kan och är duktiga. Barnen gympar tillsammans i smågrupper med sina kompisar och får prova på olika lekar, sporter och rörelser efter sin mognad, erfarenhet och sitt intresse.

Gymnastiken sker i Bullerbyns gymnastiksal. För barnen är detta ett enormt rum med ett golv täckt av en gymnastikmatta. Varma vår- eller sommardagar kan gymnastiken flyttas ut till trädgården.

Yoga och massage

I det samhälle vi lever i idag kan det vara bra att hitta tillfällen att varva ner på. För att öva in detta har barnen över tre år yoga i anslutning till gymnastiken. Yogan består i lugna rörelser och avslutas med avslappning och massage.